کباب ترکی

از ویکی باریستا

ویرایش

دلمه
  •   خطای لوآ در پودمان:Commons_link در خط 61: attempt to index field 'wikibase' (a nil value).


{{جعبه اطلاعات غذا
|نام            = دلمه
|تصویر          = 
|اندازه تصویر   = <!-- می‌توانید از ا
|زیرنویس        = 
|نام جایگزین    = 
|گونه           = 
|انواع          = <!-- کیک، بیسکوئیت و ... -->
|بخش            = <!-- پیش‌غذا، غذای اصلی، دسر، اسنک، و غیره -->
|کشور           = 
|منطقه          = 
|خوراک ملی      = 
|سازنده         = 
|سال            = 
|کمترین مدت پخت = <!-- می‌توانید از " |مدت پخت = " نیز استفاده کنید. -->
|کمترین مدت پخت = <!-- می‌توانید از " |مدت پخت۲ = " نیز استفاده کنید. -->
|دمای ارائه     = 
|مواد اصلی      = 
|مواد فرعی      = 
|مقدار ارائه    = 
|کالری          = 
|منبع کالری     = 
|پروتئین        = 
|چربی           = 
|کربوهیدرات     = 
|شاخص قندخون    = 
|خوراکی مشابه   = 
|اطلاعات دیگر    = 
|بدون دستور پخت = 
|ویکی‌انبار      = 
|بدون ویکی‌انبار = 
}}
شیوهٔ متداول سرو دونر کباب در آلمان

دونِر کباب، دونَر کباب یا کَباب تُرکی (به ترکی استانبولی: Döner kebab)، نوعی کباب است که با بریدن گوشتی (گوشت گوسفند، گوساله، بوقلمون، مرغ و...) که در دور آتش به حالت عمودی در حال گشتن است به دست می‌آید. دونر به ترکی یعنی چرخنده و چرخان؛ و گاهی پس از سرو با روغن حیوانی یا کرهٔ حیوانی در ظرف‌های پرسی استفاده می‌شود. این غذا در کشورهای خاورمیانه طرفداران بسیاری دارد.

مواد مورد لازم[ویرایش | ویرایش مبدأ]

برای ۳ نفر[ویرایش | ویرایش مبدأ]

طرز تهیه[ویرایش | ویرایش مبدأ]

گوشت فیله مرغ را به قطعات کوچک برش داده و سپس با آب لیمو، زعفران، نمک و فلفل مزه دار کنید. درون تابه یک قاشق روغن ریخته و روی حرارت قرار دهید. پیاز را کمی تفت دهید تا نرم شود. پیاز را از تابه خارج کرده، فلفل دلمه‌ای و سپس قارچ را همراه با یک قاشق آب لیمو تفت دهید. حرارت باید زیاد باشد تا قارچ آب نیندازد. سپس گوجه فرنگی را تفت دهید. در تابه دیگری مرغ مزه دار شده را با یک قاشق روغن تفت دهید. همه مواد را با هم مخلوط کرده و یک حبه سیر را روی مواد رنده کنید. نمک و فلفل بزنید و این مواد را داخل نان‌های ساندویچ قرار دهید و همراه با کاهو و خیارشور میل کنید، یا اینکه می‌توانید مواد را داخل دیس ریخته و کمی پنیر رنده شده روی آن بریزید و سرو کنید. این غذا را می‌توانید با فیله یا راسته گوشت گوسفند یا گوساله نیز تهیه کنید. برای پخت این غذا نیازی به روغن زیاد نیست، فقط کف تابه را کمی چرب کنید تا مواد حالت کبابی پیدا کنند؛ بنابراین بهتر است مواد را در تابه چدنی سرخ کنید.

نکات تغذیه ای[ویرایش | ویرایش مبدأ]

اگر در پخت این غذا از روغن کمی استفاده شود، غذای بسیار مناسبی برای افراد چاق خواهد بود. سعی کنید مواد را کمی تفت دهید و زیاد سرخ نکنید. این غذا به دلیل داشتن چند نوع سبزی، منبع خوبی از ویتامین‌ها و املاح است. انرژی کل این غذا، ۹۰۰ کیلوکالری است.

در سراسر جهان[ویرایش | ویرایش مبدأ]

آلمان[ویرایش | ویرایش مبدأ]

کباب ترکی از محبوب‌ترین غذاهای فوری در آلمان است. این غذا از دهه ۱۹۷۰ میلادی و توسط مهاجرانی از ترکیه در آلمان معرفی شد. در حال حاضر بیش از ۱۵۰۰۰ مرکز عرضه کباب ترکی در آلمان روزانه در حدود ۴۰۰ تن از این غذا را به فروش می‌رسانند. قیمت هر وعده کباب ترکی معمولی در آلمان در حدود ۵ تا ۸ یورو می‌باشد.[۱][۲][۳][۴]

نگارخانه[ویرایش | ویرایش مبدأ]

جستارهای وابسته[ویرایش | ویرایش مبدأ]

پانویس[ویرایش | ویرایش مبدأ]

  1. GRIESHABER, KIRSTEN (8 April 2010). "Doner kebab becomes Germany's favorite fast food" (به انگلیسی). huffingtonpost. Retrieved 15 August 2013.
  2. KINZER, STEPHEN (26 June 1996). "For Germans, a Kebab Filled With Social Significance" (به انگلیسی). The New York Times. Retrieved 15 August 2013.
  3. Grieshaber, Kirsten (4 November 2010). "Doner kebab becomes Germany's favorite fast food" (به انگلیسی). USA TODAY. Retrieved 15 August 2013.
  4. "German Kebab Company Plans Döner Domination" (به انگلیسی). Deutsche Welle. 2 July 2003. Retrieved 15 August 2013.

منابع[ویرایش | ویرایش مبدأ]

  • نسرین بوجاری، ۶۰نوع کباب، همدان، نشر طلا، ۱۳۸۶.