بورک

از ویکی باریستا
نسخهٔ تاریخ ‏۱۷ اکتبر ۲۰۲۴، ساعت ۰۸:۵۵ توسط Wiki (بحث | مشارکت‌ها) (۱ نسخه واردشده)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)
بورک
بورک خانگی، پر شده با گوشت، پیاز سرخ شده و فلفل دلمه‌ای
نام‌های جایگزینBörek
گونهپای
منطقهآلبانی، ارمنستان، ایران، بوسنی و هرزگوین، بلغارستان، کرواسی، قبرس، یونان، عراق، اسرائیل، اردن، لبنان، شام، دولت فلسطین، صربستان، سوریه، تونس، ترکیه، الجزایر
مواد اصلیخمیر فیلو یا خمیر پای; پنیر، گوشت یا سبزیجات

بورَک متشکل است از یک نوع خمیر نان یا شیرینی بنام خمیر فیلو و مواد گوناگونی که در داخل این خمیر قرار می‌گیرند. به آن بروکاس هم گفته‌اند.

این نوع خوراکی در سرزمین‌های عثمانی سابق رایج است. نام بورک از واژه فارسی بورک یا بوره آمده‌است.[۱]

در بندرعباس و سواحل شمالی خلیج‌فارس و دریای عمان نیز بورَک از نوعی سبزی خودرو در گندم‌زارها به نام «بجندک» تهیه می‌شود که با سیرداغ و پیازداغ مخلوط کرده و در خمیر کلوچه جای می‌دهند و در تنور می‌پزند.

جستارهای وابسته[ویرایش | ویرایش مبدأ]

منابع[ویرایش | ویرایش مبدأ]

  1. Nişanyan - Türkçe Etimolojik Sözlük: börek. accessed: 26 April 2021.

پیوند به بیرون[ویرایش | ویرایش مبدأ]